Siirry pääsisältöön

Kuinka Anni-nallesta tuli päivän iloinen some-tapahtuma?

1473 jakoa myöhemmin jyväskyläläisen Anni-nallen pieni omistaja sai kuulla Jyväskylän Asemakadulle pudonneen pehmolelunsa olevan turvassa. Onneksi pehmolelussa oli nimi - ja siitä alkoi seikkailu, jota harvat nallet kokevat.

Etsintäkuulutus kuva jatkaa jakamistaan, vaikka Aura on löytynyt. Jakoja oli (keskiviikko klo 14:40) 1785 kappaletta. Tosin uusissa jaoissa lukee nyt, että nallukka löysi kotiinsa. Tätä blogisivuakin ovat ihmiset ladanneet yli 4400 kertaa.
Keskiviikko-aamu. Odotan sedän Humakin Turun toimistolla tietoa, matkustanko Jyväskylään postiautolla vai hakeeko Auran sukulaiset minut Logomolta. Tämä on jännä iso rakennus. Junat on joskus ajaneet tänne sisään. Tutustuin kilttiin korealaiseen lintuun. Pororo on vähän ujo.


Sen onnellinen loppu oli sosiaalisessa mediassa olevien välittävien ihmisten ansiota. Niiden, jotka pystyivät asennoitumaan rakkaan lelunsa kadottaneen pikkutytön asemaan. Tämä kirjoitus on oodi sosiaalisessa mediassa ilmenevälle sosiaaliselle pääomalle.

Anni-nalle meni hänet löytäneen sedän mukana Hotelli Alexandraan ja lähetti ensimmäisen kuvaviestin, jossa kertoi kaipaavansa emäntäänsä kovasti ja pyysi, että kuvaa hänestä välitettäisiin eteenpäin. Kuvaviesti lähtikin leviämään viraalisesti ja vajaata kahta vuorokautta myöhemmin minuun otettiin yhteyttä. Aura oli löytynyt ja nalle pääsisi kotiin.

Ensimmäinen kuva Annista. Hotellille palatessa löysin Auran pehmolelun kadulta Jyväskylän keskustasta. Sen täytyy olla tärkeä, kun siinä on nimikin - jaa tätä eteenpäin ja koetetaan löytää omistaja pehmarille. Jaa iloa - kerron sitten, miten kävi.

Sitä ennen Anni ehti työskennellä kokonaisen päivän Humanistisen ammattikorkeakoulun Jyväskylän TKI-keskuksessa ihmetellen sen ihmeellistä ja pitkää nimeä, jota pienen nallen oli vaikea hahmottaa. Matkustaa junalla Kuopioon, kuunnella Hotelli Puijonsarvessa iltasatu ja nukahtaa aikaisin.

LÖYTYNYT NALLE JYVÄSKYLÄSSÄ!JAA! Nyt lähden junalla kohti Kuopiota. Lienenköhän koskaan käynyt siellä. Mutta olen surullinen. Pikku-Auran lämmin kainalo on poissa, tahdon kotiin! Matkustaminen ilman Auraa ei ole kivaa. Huomenna joudun Turkuun Aurajoen äärelle ellei omistajaa löydy. Aura kaipaa varmasti minua ja saattaa olla surullinen.

Saavuin juuri Kuopioon. Minut löytänyt ystävällinen setä kertoi minulle iltasadun ja laittoi minut nukkumaan. Hotelli on tosi iso! Matka Jyväskylästä Kuopioon oli väsyttävä ja minua surettaa, että pikku-Aura Jyväskylässä kaipaa minua. AUTTAKAA LÖYT. AURA

Seuraavana päivänä - tiistaina - nalle kävi löytäjänsä kanssa monessa ihmeellisessä palaverissa. Hän näki, että aikuiset olivat mielellään palavereissa. Siellä puhuttiin tärkeää asiaa. Ja kirjoitettiin tärkeitä asioita ylös.


Huomenta, ihmiset. Kiitos, että olette jakaneet kuvaani, mutta Aura on edelleen hukassa! Jännittää, tämä kiltti setä ottaa minut mukaan Humakin Kuopion kampukselle. Hän kertoi, että siellä jotkut puhuvat ihmeellisesti käsillään. Mitähän hän tarkoitti.
Kuopiolaiset puhuvat hassusti. Tuokin ukko kysyi bussikuskilta, että männöökö tiä pussi vehmeräsalamen sillan ylj. Kun kuski sanoi :eipähän tiä taijja männä, niin ukko siihen, että -mittee minä nyt sitten tien. Minua nauratti kovasti.
Nalle oli matkustanut kokoukseen bussilla. Bussissa ihmiset puhuivat hassusti.

Nalle näki myös ihmisiä, jotka puhuivat ihmeellisellä tavalla käsiäänkin. Ne heiluttelivat niitä eri tavoin. Se osallistui tärkeääkin tärkeämpään viestintäsuunnittelupalaveriin. Anni-nalle ei oikein ymmärtänyt, mistä oli kyse, mutta oli oikein hyvin mukana. Aikuisten kummallisuuksia. Mutta hyvin tärkeältä se näytti. Esitteen suunnitteluunkin nalle sai osallistua.

Tänään oli tosi jännä nähdä, miten aikuiset tekevät työtä. Paljon jotain kokousta. Puhuivat myös paljon tästä uudesta esitteestä. Mutta minulla on ikävä. Auraa ei ole vielä löytynyt, joten jakakaa kuvaani eteenpäin.

Sitten alkoi kotimatka. Jyväskylän kohdalla oli vähän surullinen olo, kun kotikaupunki ja pikku-omistajatar olisivat siellä jossain. Mutta sedän tarjoama iso lihapulla annos kruunasi kyllä matkan. Junan lihapullista tykkäsi sedän mukaan joku amerikkalainen huippukokki. Sitä kyllä nalle ei ymmärtänyt, miksi kokki söi junassa, jos hän osasi itsekin laittaa ruokaa.


PETSHOP PEHMOLELU ETSII AURAA. Kuopion rautatieasemalla on iso juna, johon olen menossa. Ajan myös kotini Jyväskylän ohi. Mutta pitääkö minun matkata Turkuun asti. Toisaalta setä kertoi, että siellä on Aurajoki. Mutta oma Aura olisi kivempi.

Nyt Pieksämäellä tuo setä päätti ottaa kumipohjatossut pois vaikka ne oli olleet jalassa koko päivän. Vaikka katson Pikku2:sta YLEareenasta, niin tuo kenkien poisottaminen junahytissä oli huono ajatus. Mutta, missä on Aura?
Nyyh. Ikkunan takana on Jyväskylän matkakeskus. En päässyt kotiin, joten jatkan Turkuun. Jännä nähdä, miltä emäntäni mukaan nimetty Aurajoki näyttää. Olihan se niin? Mutta jatkakaa jakamista - olen edelleen hukassa...
Huhhuh. Junan ravintolan lihapulla-annos on tosi iso! Ja tosi hyvää. Tuo kiltti setä kertoi jonkun kuuluisan kaljun amerikkalaiskokin tykkäävän näistä paljon. En tuntenut. Kuka lie ollut. Lihapullat tuo lohtua siihen, että Aura on edelleen hukassa.

Katosin sunnuntaina Aura-emännältäni Jyväskylässä. Kävin Kuopiossa. Ihmetellyt aikuisten kokousta. Ja nyt matkalla kohti Turkua. Matkustamisesta tulee nälkä. Mutta kyllä tuo setä tuossa vähän auttoi.
Matka jatkui Turkuun. Vähän ennen saapumista sedän seuraamaan facebookiin tuli viesti, että Aura oli löytynyt. Anni ei oikein saanut selville, mikä tuo facebooki oikein oli. Jotain tärkeää ja kiinnostavaa varmaan. Sen verran kauan aikaa setä sitä katseli ja jotain kirjoitteli. Loppumatka sujuikin juhlien.
Ai kun ihanaa! Sain juuri viestin, että Aura on saanut kuulla minun voivan hyvin ja olevan turvassa. Pääsen kotiin. Kiitos kaikille! Tässä kuvassa minä juhlin junassa vähän ennen saapumista Turkuun ja tuohon feisbuukiin, mikähän sekin on, on kuulema tullut juuri viesti, että minua kaivataan kovasti! Tämä oli kiva seikkailu. KIITOS TEILLE KAIKILLE!

Tässä saavun Turkuun. Pian näkisin Auran joen! Ja Aurankin, joka löysi minut!

Annista tuntui hienolta käydä omistajansa mukaan nimetyn Aura-joen varrella tietäen, että kohta näkisi sen rakkaammankin Auransa.


Hei. Olen Anni, jyväskyläläisen Auran lempilelu. Anni on nimeni tällä hetkellä. Minun nimeni vaihtelee. Seikkailin halki Suomen, näin kivoja asioita, tapasin mukavia humakilaisia ja pääsin Turkuun näkemään emäntäni mukaan nimetyn joen! Siinä on valotkin. Huomenna aloitan kotimatkan. Kiitos, some ja somelaiset!

Sosiaalinen media toimii. Jakopyyntöjä varmaan liikkuu useita joka päivä, mutta Anni-nallesta tuli tapaus sen sisältämän tarinan kautta. Kaikki osasivat asettautui pehmolelunsa kadottaneen pikkutytön asemaan, samalla seuraten Anni-nallen ihmeellisiä seikkailuja aikuisten maailmassa ympäri Suomea - ja se onnellinen loppu.


Se ei olisi ollut mahdollista ilman teitä ihania somelaisia, jotka jaoitte viestiäni. Annoitte iloa - ja siellä Jyväskylässä pieni tyttö tulee onnelliseksi.

Tosin, jos tekniikka ja kännykkä applikaatiot olisivat toimineet paremmin, Anni olisi päässyt kotiin jo aikaisemmin. Aura oli tietoinen nallensa pelastumisesta jo aikaisemmin - mutta johtuen tietyistä Face-rajoituksista minuun ei saanut yhteyttä - mutta, Twitterin kautta olisi ja olen siellä nimelläni. Mutta seuraavalla kerralla sitten.. Tämä on jo sitten ihan eri tarina.








Kommentit

  1. Hienosti kirjoitettu Anni-nallen seikkailusta, meinasi märy tulla kun lueskeli nallen ikävästä ja onnellisesta lopusta. =)

    VastaaPoista
  2. Ihanaa että Aura löytyi ja hienoa kun pidit huolta Annista. Upeesti kirjattu seikkailu ja toivottavasti Aura säilyttää tarinan.

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteista. Anni-nallea on vähän ikävä - mutta se on päässyt turvallisesti kotiinsa :D

    VastaaPoista
  4. Kiitos tästä, oli ihana lukea, ja olla vähän kuin itsekin osa tarinaa. Oikein lämmintä jouluodotusta.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Slavery was abolished in USA in 1865, in Finland it was done in the 1950's

In 2010 Finland's National Brand Committee lead by former Nokia CEO Jorma Ollila presented its paper to a former Foreign Minister Alexander Stubb. The committee stated proudly that Finland was the forerunner of democracy since Finnish women became the first in the world to have unrestricted rights both to vote and to stand for parliament. But something was left out from the report. Something which was part of the Finnish Social Policy in many decades of the 20th Century. In many countries this would be called slavery. And this is something which is quieted story of the Finnish history. A modern time slavery. Finnish historician Jouko Halmekoski writes about the modern slave market which was the fact in Finland as late as in the 1950's. He interviewed 25 persons who had been auctioned away by the local government in order to save money in sustaining the children. The lowest bidders won the custody of the child for one years period. Ironically the auction was held in the 29

Today's Rudolf Koivu would be a Game Designer

Rudolf Koivu (1890 - 1946) is one of the illustrators which has affected me most. Even if Finland's most known illustrator died already in 1946 there is no one which has escaped Koivu's sensuous lines, magical creatures from childrens' stories and Christmas cards. I claim, Koivu is for Finns the same than Carl Larsson for Swedes or Mucha for Czechs. Or perhaps even more than that. Last summer I visited an exhibition full of Koivus drawings to different Childrens' stories. It blew my mind out. Pictures to the stories by Grimm, Topelius, Andersen were all presented. Thinking of the fact that the world was not full of images Koivu's characters, trolls, sceneries and mystical creatures were amazingly original ones. Unlike today's illustrator who has grown in a world full of images, Koivu had to bring these creatures from his mind. That is a thing which often has been neglegted. My first memories of Koivu, though I did not know that by then, were the sensuous cov

Kasvien keruu ja herbaario - prässäämisohjeet

1970-luvun peruskoulu-uudistus unohti kasvion! Kuulun siihen peruskoulusukupolveen, jonka ei tarvinnut kerätä kesälomansa aikana herbaariota eli kasvikokoelmaa. Se oli sääli, sillä pläräsin useasti veljeni keräämää upeaa 50 kasvin kokoelmaa. Selasin usein sen sivuja ihastellen kauniisti kuivattuja ja prässättyjä kasveja. Olisin halunnut koota sellaisen itsekin. Se jäi, kunnes vihdoin tänä kesänä pääsin kannustamaan poikaani hänen kasvinkeruuretkillään. Sain seuratakin häntä ja hänen serkkujaan metsien siimekseen ja peltojen pientareille. Hienointa oli, että hänen opettajansa jopa kannusti vanhempia ja isovanhempia sekä lapsia liikkumaan yhdessä luonnosta nauttien - kunhan lapsi valitsisi poimittavat kasvit. Matka aurinkoisella soratiellä kohti luontoa ja kerättäviä kasveja. Kasvienprässääminen palasi takaisin Jossain vaiheessa kasvien kerääminen palasi peruskoulun opetussuunnitelmaan. Vapaaehtoinen, mutta numeroon positiivisesti vaikuttava, kasvikokoelma kerätään yleis