Siirry pääsisältöön

Puheet puhelinkoppien kuolemasta olivat ennenaikaisia - Frameryn sympaattinen innovaatio

Humanistisen ammattikorkeakoulun TKI-keskus (Meri) muutti äskettäin Logomo Byrååseen. Näissä vanhaan junien huoltorakennukseen kunnostetuissa avokonttoritiloissa on minunkin työpaikkani. Itselleni avokonttorityöskentely on ongelmatonta, tulenhan perheestä jossa oli seitsemän lasta, mutta aina välillä on tilanne, jolloin haluaisit keskustella puhelimessa toisia häiritsemättä.

Tamperelainen Framery Oy kehitti tähän ratkaisun

Olin toimistollani, kun tamperelaisen pienen muotoiluyrityksen Vesa-Matti Marjamäki ja Samu Hällfors saapuivat asentamaan avokonttoreihin suunnittelemaansa puhelinkoppia. Kuvaavaa "start-up -hengelle" on, että kyseiset henkilöt toimivat sekä yrityksensä päällikköinä että koppinsa kokoavina tavaratoimittajina.

Frameryn perustajat toimittavat tuotteet perille asti.

Kopin pehmustetut seinät, penkki ja matto demppaavat kaiun olemattomaksi. Äänieristetty ovi estää puheäänen kantautumisen ulkopuolelle. Seinän värit ja kaluste-elkementit on valittu Humakin graafisen ohjeistuksen mukaisesti.


Seurasin sivusta, kun puhelinkoppi alkoi muotoutua viereeni. Värikäs ja etäisesti Habbo-hotellin mieleentuova sympaattinen muotoilu herätti kiinnostukseni ja aloin jutella miesten kanssa. Sain kuvan sympaattisista nuorista yrittäjistä, jotka olivat aidosti ylpeitä keskimästään upeasta tuotteesta. Designia, joka oli kehitetty tarpeeseen ja kaupallistettu onnistuneella tavalla.


Yli 30% vientiin

Yrittäjät kertoivat jo reilun 30%:n tuotannostaan menevän myyntiin. Asiakkaina oli esimerkiksi San Franciscon alueella työskentelevien merkittäviä teknologiayrityksiä. Lupasin, etten paljasta nimiä, mutta mielessäni ajattelin että "wow".
Puhelinkopit kootaan käsityönä Tampereen Hervannassa.


Koppien fantastisen menestyksen taustalla on käytännöllisyys, kustomoitavuus ja tarpeeseen vastaaminen. Kopit voidaan brändätä firman väreihin. Seistessään avokonttoreissa ne herättävät varmasti asiakkaiden huomion. Meilläkin poikkeuksetta kaikki vierailijamme kiinnittävät Frameryn puhelinkoppiin huomiota ja nostavat sen puheenaiheeksi. Koppi huomataan.

Asiakasyrityksinä tällä yrityksellä on kotisivujensa mukaan mm. Wärtsilä, Nordea ja Alma Media.
Minäkin pääsin kuviin! Koppi valmiiksi koottuna.

Plug and Play

Monet kopin käyttäjistä kiinnittävät huomiota puhelinkopin tiiviyteen. Ovi täytyy vetää perässä kiinni. Luonnollisesti näin täytyykin olla, sillä ilman tiivistä rakennetta, äänieristyskään ei toimisi.

Ilmanvaihto tapahtuu koneellisesti katolla olevien ilmanottoaukkojen läpi seinään kiinnitetyn työpöydän tasolla olevien ulosmenoaukkojen kautta. Työpöytään on upotettu pistorasia sähköä varten sekä RJ-kaapeli kiinteää internet -yhteyttä varten. Kätevä, jos puhelun aikana täytyy päästä vaikkapa omalle serverille. Kopissa on kaapeloinnit sähköä ja internetiä varten.

Puhelinkoppi toimistossamme.
Koska puhelin on muotoiltua käsityötä, se hankkiminen on suhteellisen suuri investointi. Ostajan täytyy varautua muutaman tuhannen euron investointiin. Yritys valmistaa useita erilaisia malleja ja valikoimista löytyy myös minineuvotteluhuone. Hienoja!

Kirjoittajalla on läheinen suhde puhelinkoppeihin ja hän ei pysty kävelemään puhelinkopin ohi kuvaamatta sitä ensin. Lue aikaisempi kirjoitus puhelinkopeista ja niiden historiallisesta merkityksestä. Kuinka museovirasto unohti suojella puhelinkopit niiden oikeassa ympäristössään.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Slavery was abolished in USA in 1865, in Finland it was done in the 1950's

In 2010 Finland's National Brand Committee lead by former Nokia CEO Jorma Ollila presented its paper to a former Foreign Minister Alexander Stubb. The committee stated proudly that Finland was the forerunner of democracy since Finnish women became the first in the world to have unrestricted rights both to vote and to stand for parliament. But something was left out from the report. Something which was part of the Finnish Social Policy in many decades of the 20th Century. In many countries this would be called slavery. And this is something which is quieted story of the Finnish history. A modern time slavery. Finnish historician Jouko Halmekoski writes about the modern slave market which was the fact in Finland as late as in the 1950's. He interviewed 25 persons who had been auctioned away by the local government in order to save money in sustaining the children. The lowest bidders won the custody of the child for one years period. Ironically the auction was held in the 29...

Kasvien keruu ja herbaario - prässäämisohjeet

1970-luvun peruskoulu-uudistus unohti kasvion! Kuulun siihen peruskoulusukupolveen, jonka ei tarvinnut kerätä kesälomansa aikana herbaariota eli kasvikokoelmaa. Se oli sääli, sillä pläräsin useasti veljeni keräämää upeaa 50 kasvin kokoelmaa. Selasin usein sen sivuja ihastellen kauniisti kuivattuja ja prässättyjä kasveja. Olisin halunnut koota sellaisen itsekin. Se jäi, kunnes vihdoin tänä kesänä pääsin kannustamaan poikaani hänen kasvinkeruuretkillään. Sain seuratakin häntä ja hänen serkkujaan metsien siimekseen ja peltojen pientareille. Hienointa oli, että hänen opettajansa jopa kannusti vanhempia ja isovanhempia sekä lapsia liikkumaan yhdessä luonnosta nauttien - kunhan lapsi valitsisi poimittavat kasvit. Matka aurinkoisella soratiellä kohti luontoa ja kerättäviä kasveja. Kasvienprässääminen palasi takaisin Jossain vaiheessa kasvien kerääminen palasi peruskoulun opetussuunnitelmaan. Vapaaehtoinen, mutta numeroon positiivisesti vaikuttava, kasvikokoelma kerätään yleis...

Martin helmet: Sotalaistenmäki

Martti on kaupunginosa, jossa eri aikakausien kerrostumat ja useat eri asumismuodot ovat edustettuina. Yksi mielialueistani kotikaupunginosassani on Sotalaistenmäki. Paikannimi ei ehkä kerro mitään suurimmalle osalle turkulaisistakaan, mutta jos kerron, että mäen lakea hallitsee upea klassismia edustava Martinkirkko , osaavat kaikki sijoittaa paikan kartalle. Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksen Turku - keskiajan kaupunki (kaupunkinimistön historiaa) mukaan paikan erikoinen nimi juontaa Kaarinan Sotalaisten kylään. Kylän rajat ulottuivat aikanaan Aurajokeen saakka. Martinkirkon ympäristössä tästä muistuttavat paikannimet Sotalaistenmäki , Sotalaistenaukio ja Sotalaistenkatu . Kadunnimi (Såtalaisgatan) esiintyy jo vuoden 1837 asemakaavakartassa. Martinkirkon ympäristö kuuluu Museoviraston valtakunnallisesti merkittävien rakennettujen kulttuuriympäristöjen listaan. Gunnar Wahlroosin * ja Totti Soran piirtämä kirkko edustaa tyylisuunnaltaan uusasiallista klassismia. Kyse...